tirsdag den 28. september 2010

Tilbage til Humlehaven. Brik 5

Dagen efter indkaldes Lise til samtale hos lederen af Humlehaven. Marias forældre har klaget over Lises måde at håndtere konflikten på, og de føler sig tilsidesat. Lederen har lovet forældrene et møde, hvor Lise også deltager, - Lise forstår slet ikke forældrenes reaktion og hun frygter lidt for samtalen, der aftales ugen efter...
Lise sætter sig ned og gennemgår hele situationen igen. Hun bliver nødt til at være helt sikker på, at hun har handlet efter bogen og kan forklare forældrene, hvorfor hun gjorde som hun gjorde.
Lise kommer ind i mødelokalet, hvor Marias forældre er kommet. Allerede der kan Lise mærke en trykket stemning, som gør hende lidt nervøs. Lise starter med at give begge forældre hånden, og sætter sig ved siden af sin leder. Lederen starter med at sige:” Det var godt I kunne komme, så vi kan få den her situation ud af verden”.
Lise vil gerne starte med at få forældrene til at fortælle, hvordan de oplevede situationen, så hun kan få styr på, hvorfor de føler sig tilsidesat.
Forældrene fortæller, at de føler de ikke burde have været sendt ud af værelset. De føler sig meget tilsidesat.
Lise bliver en smule rystet over, at de ikke kan se det fra hendes eller rettere fra Marias side. Hun forstår ikke helt hvordan de kan føle sig tilsidesat, eftersom hun var ude og snakke med dem kort bagefter. Men Lise tager den med ro og forklarer at hun blev nødt til at sende forældrene og Else ud, ellers var situationen eskaleret. Hun forklarer at hun forsøgte at handle ud fra Marias bedste og undskylder, hvis de føler de er blevet negligeret.
Forældrene fortæller, at de godt kan se det var en slem situation, men de ville gerne have haft muligheden for at forklare lidt mere om, hvorfor det havde været en dårlig morgen, og hvorfor de følte det nødvendigt at gå med ind.
Lederen bryder ind og bakker op om forældrene, men samtidig støtter hun Lise, da hun har handlet ud fra Marias bedste. Dog skulle Lise have taget sig tid til efterfølgende at få en længere samtale med forældrene, for at forklare dem, hvorfor hun handlede som hun gjorde. Hun var presset af situationen med den studerende og prioriterede at tage sig af hende først. Hun siger, at det er fint at forældrene kontaktede dem, så de kunne sætte sig ned på en rolig måde og snakke det igennem.
Forældrene kan godt se, at de måske har overreageret, og at de godt kan se det fra Lises side. De spørger til den studerende.
Lise fortæller, at Else var blevet meget bange, men at hun giver det en chance mere. Lise har jo sin tavshedspligt at overholde, så hun skal passe på med hvad hun siger.
Forældrene slutter af med at sige, at Lise må hilse Else mange gange og sige at de er kede af hun skulle opleve Maria fra sin grimme side, og ønsker hende held og lykke med sin uddannelse.
Mødet slutter i en positiv stemning og Lise går lettet fra lokalet, og er klar til at udføre dagens arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar